woensdag 30 januari 2008

Meer van hetzelfde.....







Nou ja niet echt natuurlijk, want sieraden worden nooit vaker dan 1 keer gemaakt.... Maar deze passen wel een beetje in een serie eigenlijk. Ik ben zo weg van die antracietgrijze schelpringen dat ik daar nog wel 100 crea's mee zou kunnen bedenken :)



Hier dus nog een ketting met daarin ook kralen van rozekwarts verwerkt, een armband en een tashanger....



Armband Michelle


Afgelopen dagen weer wat sieraden gemaakt waaronder deze sjieke armband van facetgeslepen rookkwarts en echt zilver. Ook het slotje is uiteraard van echt zilver evenals het bloemetjesbedeltje dat van Thais hill tribe zilver is gemaakt. Ik ben zo gek op rookkwarts, ik vind het echt een prachtige steen en zeker als het van zulke mooie kwaliteit is dan deze facetgeslepen kogels......

maandag 28 januari 2008

Weer kaartjes




Weer wat kaartjes geknutseld dit weekend. Uiteraard ook nog sieraden maar die moeten nog op de foto :)

vrijdag 25 januari 2008

Ketting en tashanger "Femke"




Dit is weer eens een andere combinatie voor een setje dan een ketting met bijbehorende armband want bij deze ketting heb ik van dezelfde materialen een tashanger gemaakt. Gewoon omdat ik daar zin in had en nog maar een heel klein stukje van dat kettingmateriaal had ;)


In de ketting zijn weer die gave antracietkleurige schelpringen verwerkt, zilvergrijze grote glasparels, bruine jaspis en van die mooie gegraveerde beige schelpmuntjes...


ATC




Ik heb er een nieuwe verslaving bij: ATC's maken. ATC (Artist Trading Cards) zijn kleine kaartjes (hebben allemaal en van iedereen dezelfde afmeting) waar je je eigen kunstwerkjes van maakt. Je kunt serietjes maken rondom een bepaald thema. Daarna kun je je ATC's gaan ruilen met andere makers en liefhebbers. En aangezien ik via een forum me heb ingeschreven voor een swap ben ik maar eens gaan oefenen. Dit zijn mijn eerste 2 serie's van 5 kaartjes; serie "Victoria" en serie "Egyptian Barbie". Wat ik voor de swap ga maken is nog een geheim (nou ja, eigenlijk kan ik beter zeggen dat ik zelf nog geen flauw idee heb ;))


Als je meer over ATC's wilt weten dan moet je maar even googelen.... En als je wilt ruilen moet je maar even een berichtje achterlaten :)


woensdag 23 januari 2008

Set Lizzy


Deze oorbellen zaten al in de collectie en nu heb ik er, in opdracht, een armband bij gemaakt. Witte jade met swarovski-kristalletjes in de kleur white opal in combinatie met echt zilver.


dinsdag 22 januari 2008

Natuurlijk natuurlijk......











Ik heb een serie sieraden met natuurlijke materialen gemaakt. Veel schelpen, zaden, hout, pitten, hier en daar een zoetwaterparel in combinatie met wat keramiek en glas(parels). Ik vind het zelf wel een erg geslaagde serie dus misschien maak ik er nog wel wat bij....




maandag 21 januari 2008

Kaartjesweekend....







Tussen het sieradenmaken door ook nog ter ontspanning wat kaartjes gemaakt. Ik heb inmiddels best veel papier en frutseltjes (hoezo gat in mijn hand?) en vond dat ik daar maar eens wat mee moest doen. Zelfs de Penny Black katjesstempel had ik al een paar weken in huis zonder gebruikt te hebben. De mooie gestanste krullen kreeg ik van een lief forumvriendinnetje (dank je wel, Monique !). Ik ben helemaal weg van het katjespapier van Around the Block waar ik een beterschapskaartje mee heb gemaakt. Ik vond het haast zonde om er veel op te plakken dus heb ik de andere frutsels maar wat bescheidener gehouden om zo weinig mogelijk van de leuke katjes te bedekken. Ik zou zo nog 10 vellen van dat papier bestellen, zo leuk vind ik het !



zondag 20 januari 2008

Nieuwe hebbedingetjes....




Even iets anders laten zien; gisteren kwam er een bestelling binnen met naast mooie nieuwe kraaltjes voor in de shop nog 2 leuke hebbedingetjes. Het ene is een key finder voor in/aan je tas. Je hangt de mooie bruine blingsteen over je tasrand en aan de sleutelhaak klik je je sleutelbos die dan in je tas bungelt. Nooit meer graaien en je hele tas binnenstebuiten moeten keren voor je sleutelbos dus :)


Het andere leuke ding is een tashaak. Deze is met hartjes speciaal als leuk Valentijnskadootjesidee. Je kunt deze haak in je tas meenemen als je uitgaat en je tas dan in bijvoorbeeld een café of op het terras aan de bar of tafel hangen met je tas er aan zodat je tas niet op een vieze grond staat. Ook hangt ie wat veiliger voor je neus aan de tafel dan aan een stoelleuning waar iedereen hem in een onbewaakt ogenblik mee kan graaien. Handy toch?




donderdag 17 januari 2008

Ketting Jenny


Nog een ketting met Fiva-kralen en wederom gecombineerd met bronskleurig metaal. Ik wil in totaal voor mijn nieuwe collectie tenminste 50 kettingen, 15 armbanden en 5 paar oorbellen maken. Ik heb dus nog wat te doen ;)

Ketting Sally


Jammer dat het steeds maar van dat donkere weer is want dat komt de foto's niet ten goede. Ik heb al best veel sieraden klaar maar die moeten echt een keer op de foto als het wat lichter is.

Deze ketting is gemaakt met kralen uit de Fiva-collectie in combinatie met onyx en bronskleur. Ik vind 'm zelf wel erg geslaagd. De ketting is halflang.

woensdag 16 januari 2008

Set Semina







Deze set staat helaas een beetje donker op de foto maar is erg geslaagd vind ik zelf :)



Het is allemaal keramiek en hout in grijs met heel donkerrood. Ik heb een ketting en een eventueel bijpassende armband gemaakt. Zelf draag ik eigenlijk nooit "setjes" maar af en toe is er vraag naar. Uiteraard kunnen straks de sieraden ook los van elkaar worden gekocht en gedragen ;)



donderdag 10 januari 2008

Ketting "Nanda"


En dan nog een ketting met bronskleurig metaal en natuursteen; gele jade, groene jaspis en rode aventurijn. Opgeleukt met bronskleurige metalen muntjes....

"Francis"


Grijs is het nieuwe zwart werd me verteld. Nou dat komt goed uit dan. Ik hou van zwart maar ook van grijs :)

Ketting "Nuweiba"


Weer zo'n lekkere "luchtige" voorjaarsketting met antracietgrijze schelpringen, gele carneoolringen en zilverkleurig metaal.

woensdag 9 januari 2008

"Brenda"


En ik blijf nog maar even in het blauw. Nog een echt Juweel van veel echt zilver en kralen van blauwe crazy lace agaat. Geweldige stenen zijn dit ! Uiteraard is het slotje ook van echt zilver.

Een set..... "Nikki"




Een vrolijke set van een ketting en armband in turquoise. Met kralen van turquoise jaspis in verschillende vormen en grote 14 mm glasparels in combinatie met zilverkleurig metaal.


Ketting "Lenny"


Dit is een leuke hippe ketting voor de nieuwe collectie. Lekker trendy maar toch met natuursteen en schelp zodat het net even anders is. De rode donutjes zijn rode aventurijn en dus in combinatie met antraciet parelmoer en zilverkleurig metaal. Helemaal goed !

dinsdag 8 januari 2008

"Waterworld"


Dit is één van de kettingen die ik vandaag heb gemaakt, nou ja, gisteren eigenlijk want het is alweer na twaalven. Zucht, ik leer het ook nooit om eens op tijd naar mijn bed te gaan.

Ketting "Waterworld" is gemaakt van een handgemaakte gelijknamige glaskralenset in combinatie met labradoriet en echt zilver. Een Juweel dus eigenlijk :)

De kleuren zijn echt een supercombi !

zondag 6 januari 2008

En hier zijn er nog twee......




Nog twee kettingen voor de voorjaarscollectie. Ik vind dat grijs allemaal zo mooi. Er zal zeker nog veel grijs gemaakt worden !!




De eerste creaties voor mijn nieuwe collectie


De eerste sieraden voor de voorjaarscollectie zijn af. Ik heb er al meer maar eigenlijk zou het wat meer moeten opdrogen buiten zodat ik betere foto's kan maken. Het is allemaal zo vochtig nog.... Na kerst kan ik eigenlijk haast niet wachten tot het voorjaar weer begint. Ik vind altijd dat tot en met kerst de winter lang genoeg heeft geduurd ;)

Deze ga ik zelf dragen. Er gaan nog meer van dit soort kettingen gemaakt worden, telkens een beetje verschillend zodat elke ketting uniek blijft....


dinsdag 1 januari 2008

Hier wat kaartjes.......











Vorige week had ik wat tijd en toen zo nu en dan eens een kaartje gemaakt. Gewoon lekker prutsen. Ter ontspanning.....
Ik ben er nog niet zo supergoed in maar ik vind deze zelf toch al best wel aardig :)




Een nieuw jaar, een nieuw begin......

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, mijn winkeltje is nog een dagje dicht maar het begint alweer te kriebelen. De nieuwe sieradencollectie staat gepland voor 1 maart dus ik heb nog wel even tijd maar voor je het weet is het zover. Ik ben dus alweer druk met mijn kraaltjes in de weer ...............