dinsdag 30 december 2008

Witte zepen


Deze witte zepen ruiken echt heerlijk; Jasmijn met een vleugje Ylang Ylang. Ze zijn gemaakt van olijfolie, kokosolie, amandelolie, cacaoboter en sheabutter en is daarmee natuurlijk weer een heerlijk verwenzeepje. Ze moeten nog wel een paar weekjes uitharden maar ik vind ze erg goed gelukt en ben er erg blij mee.


maandag 29 december 2008

Over zeep enzo




Vandaag heb ik de lavendelzeep gesneden. Ziet er erg mooi uit maar moet nog even verder drogen. Wel heb ik al een paar stukjes voor mezelf afgesneden om te verwerken in een luxe zeepketting. De lekker geurende zeep gecombineerd met glaskralen, kokosschijfjes, ringen van parelmoer en organzalintjes. Als blikvanger een mooi metallook hart.




woensdag 24 december 2008

Oorbellen met lange haken




Ik heb deze prachtige aparte echt zilveren oorhaken gevonden en vind ze echt heel gaaf. Ik heb er inmiddels 2 paar oorbellen mee gemaakt. Allebei met Swarovski en verder alleen maar echt zilver. Meer hebben ze niet nodig vind ik........




maandag 22 december 2008

Aan de zeep




Ik ben weer aan de zeperij ! Ik heb afgelopen dagen 3 zepen gemaakt waarvan er 1 soort nog in de mallen zit dus die komt later. Over deze 2 ben ik zeer tevreden. De eerste zeep is een kaneelzeep met thee erin verwerkt voor het leuke effect. Het is zeep gemaakt van olijfolie, amandelolie, kokosolie, cacaoboter en sheabutter. Een rijke verwenzeep dus ! De zeep is gekleurd met thee dus ik heb geen kleurpigment toegevoegd. Prachtige natuurlijk kleur vind ik het. Het is een cold proces zeep dus hij moet nog even verder rijpen maar binnenkort ga ik 'm snijden, Daar ben ik erg benieuwd naar.


De tweede zeep is een hot proces zeep. Zodra deze goed droog is is ie gelijk klaar voor gebruik. Ook erg goed gelukt. Heerlijk lavendelzeep met lavendel erin verwerkt. Verder gemaakt van olijfolie, amandelolie, kokosolie, cacaoboter en wonderolie. Geprobeerd een mooie kleur paars te maken en deze doet erg natuurlijk aan ook. Ik ben tevreden! Ik zal ze nog eens showen als ze beiden gesneden zijn.


Kaartjes voor het bloemen ABC







Zoals ik al eens eerder heb verteld doe ik mee aan een kaartjescirkel; een bloemen ABC. Ik heb de E en de F gemaakt. Ik loop nu nog maar 2 kaartjes achter maar het komt goed. Dit zijn ze.



dinsdag 16 december 2008

Kerst in huize "Bella"











Even geen tijd voor eigen knutselwerk (behalve dan de enorme stapel gemaakte kerstkaarten die ik onmogelijk hier allemaal kan laten zien) maar uiteraard is wel het huis in kerstsferen gebracht. Natuurlijk mijn witte boom ondersteboven met daarin mijn verzameling roze ballen en andere leuke kitscherige kerstdingetjes. Een piek is een beetje moeilijk op deze manier dus zit er een grote engel als het ware op de uitkijk bovenop de boom.

Voor specialen gelegenheden is natuurlijk ook de kroonluchter versierd met linten en prachtige elfjes die ik van Joyce kreeg alvast als kerstkadootje. Zijn ze niet schattig?

dinsdag 2 december 2008

"Lieve"


Een halsketting met 2 rijen kralen. Allemaal kralen van glas en schelp in een stoere combinatie van zilvergrijs, antraciet, koper en blauw. Valt echt supermooi, ik ben heel tevreden met het ontwerp van deze ketting !